Mintás lasagnette recept pestoval
2023. 10. 01.
A lasagnette a lasagne keskenyebb kivitelben nyújtott változata. Készítsd el velünk egy olyan egyszerű technikával, amely elegáns megjelenést kölcsönöz neki és elősegíti azt is hogy a tészta egyenletesen főjön meg. Receptvideónkért kattints ide, illetve éld át a tésztakészítés örömét, amely ebben a videóban is megbújik.
Tapasztald meg a hagyományos tésztakészítés és az innováció különleges fúzióját minden falatban, hiszen így egy olyan tányér jön létre, amely egyszerre finom és tápláló. Receptünk ezúttal is az Ankarsrum receptkönyvből való.
Hozzávalók a tészta tésztájához:
5 darab tojás
3 evőkanál olívaolaj
355 gramm liszt
Hozzávalók a pesto-hoz:
100 gramm csalán vagy bazsalikom
45 gramm mandula
135 gramm olívaolaj
40 gramm parmezán
1 gerezd fokhagyma
½ citrom (lé és héja)
Tengeri só
Ehető virágok (opcionálisan)
Lasagnette csalán pestoval- a mintás tészta álom készítése lépésről-lépésre:
1. Keverd a lisztet, a tojást és az olívaolajat a tálban, a tésztahengerrel és a tésztakéssel tésztává.
2. A végén kézzel formázd meg a tésztát és csomagold be fóliába.
3. 30 percig pihentesd a hűtőben.
4. A Lasagna tésztahengerrel formázz tésztalapokat, a 7-es vastagságnál fejezd be a nyújtást. Látványos megoldás az, ha a tésztát csalánlevéllel és ehető virágokkal díszíted úgy, hogy ezeket a végén a tésztával együtt nyújtod ki a főképen látható módon. Nézd meg ide kattintva, hogy ez miként lehetséges!
5. Ha az összes tésztából elkészítetted a lapokat, akkor oszd el ezeket a megfelelő hosszúságú tésztákra, ehhez használj az Ankarsrum robotgépedhez való, lasagnette-hez való tésztavágót.
6. Most szereld össze az ANKARSRUM robotgépedet a turmixgéppel.
7. A pesto hozzávalóit keverd össze a citrom nélkül, ezt a hozzávalót akkor add majd hozzá, ha minden összekeveredett.
8. A tésztát körülbelül 3 percig főzd meg gazdagon sózott vízben.
ANKA tipp:
Tálald csalánpestóval és ehető virágokkal!