Nutella házilag
2018. 10. 22.
Az örök kedvenc, a megunhatatlan, a csodálatos csokoládés mogyorókrém...
Az alábbi recept csak a lényeget tartalmazza, viszont semmilyen felesleges adalékot vagy állagjavítót!
Hozzávalók:
• 300 g mogyoró
• 1 teáskanál vanília kivonat
• 150 g porcukor
• 1/2 teáskanál só
• 40 g kakaópor
• 3 evőkanál semleges ízű olaj
Elkészítés:
1. A mogyorót 200°C-on kb. 15 percig pirítjuk, majd egy konyharuhával alaposan átdörzsöljük, hogy a héja lejöjjön.
2. Az oldalára fordítjuk az Assistent robotgépet, felszereljük a turmix kancsót.
3. Magas fokozaton elkezdjük aprítani a mogyorót, amíg olajos állagú lesz. Ez eltarthat egy darabig, de be fog következni.
4. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is és közepes fokozaton krémesre keverjük.
5. Befőttes üvegbe töltjük. Hogy tovább elálljon, érdemes hideg helyen tartani.