gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Petit Choux grillfalatka

2020. 04. 08.

Petit Choux grillfalatka

 

 

Íme egy kanapé falat, melyet az igazi gourmand harap. Barbecue éttermekben is kínálják, miközben várja a vendég a hamburger, vagy a grillétel tálalását.

 

A töltelék szabadon választható, így mindenki megkaphatja kedvencét, legyen húsimádó, halevő, vagy ezeket elkerülő ínyenc. Igazi Húsvétváró finomság, melynek elkészítésében a gyermekek is örömmel vesznek részt. Receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való.

 

Hozzávalók:

 

125 ml tej

125 ml víz

½ teáskanál cukor

½ teáskanál só

125 g kockára vágott vaj

150 g liszt

4-5 tojás

Töltelék ötletek:

Krémsajt, friss fűszerek (kapor, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, metélőhagyma), lazac, húspástétom, májkrém, kaviár, amit csak a család megkíván!

 

Lássuk lépésről lépésre:

 

1. Melegítsd fel a tejet a vízzel, a cukorral, a sóval és a vajjal egy serpenyőben. Amikor megjelennek az első buborékok, vedd le az edényt a tűzhelyről.

2. Adj hozzá kis lisztet a tejkeverékhez és keverd össze. Helyezd újra a tűzhelyre és kevergesd folyamatosan fakanállal addig, amíg a tészta fényes nem lesz.

3. Szereld össze ANKARSRUMOT a habverőkkel (az alapdarab részei).

4. Tedd bele a tésztát a tálba és hagyd kissé lehűlni.

5. Add hozzá egyenként a tojást a tésztához, folyamatos habverés közben. Fontos, hogy minden tojást egyesével, teljesen dolgozz bele a robotgép segítségével a tésztába, mielőtt a következő tojást adnád hozzá. Ha a tészta túl vastag, kemény, adj hozzá még tojást.

6. Ha sima, kellemesen folyós tésztád van, töltsd bele egy zacskóba és vágj egy kis lyukat a szélén, vagy használj habcsövet, habnyomó zsákot. Nyomj ki kicsi, 2–3 cm méretű golyókat egy sütőlemezzel beborított tepsire. Ne nyomd ki őket túl szorosan, mert a sütőben fel fognak emelkedni és terülnek is.

7. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és süsd a közepén 20-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

 

ANKATipp: Amikor elkészültek a kis falatok, a gyermekek és a felnőttek is összeállíthatják maguknak a fogukra való kedvencüket. Te csak készítsd elő a hozzávalókat és indulhat a kreatív Petit Choux töltögetés.