Petit Choux grillfalatka
2020. 04. 08.
Íme egy kanapé falat, melyet az igazi gourmand harap. Barbecue éttermekben is kínálják, miközben várja a vendég a hamburger, vagy a grillétel tálalását.
A töltelék szabadon választható, így mindenki megkaphatja kedvencét, legyen húsimádó, halevő, vagy ezeket elkerülő ínyenc. Igazi Húsvétváró finomság, melynek elkészítésében a gyermekek is örömmel vesznek részt. Receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való.
Hozzávalók:
125 ml tej
125 ml víz
½ teáskanál cukor
½ teáskanál só
125 g kockára vágott vaj
150 g liszt
4-5 tojás
Töltelék ötletek:
Krémsajt, friss fűszerek (kapor, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, metélőhagyma), lazac, húspástétom, májkrém, kaviár, amit csak a család megkíván!
Lássuk lépésről lépésre:
1. Melegítsd fel a tejet a vízzel, a cukorral, a sóval és a vajjal egy serpenyőben. Amikor megjelennek az első buborékok, vedd le az edényt a tűzhelyről.
2. Adj hozzá kis lisztet a tejkeverékhez és keverd össze. Helyezd újra a tűzhelyre és kevergesd folyamatosan fakanállal addig, amíg a tészta fényes nem lesz.
3. Szereld össze ANKARSRUMOT a habverőkkel (az alapdarab részei).
4. Tedd bele a tésztát a tálba és hagyd kissé lehűlni.
5. Add hozzá egyenként a tojást a tésztához, folyamatos habverés közben. Fontos, hogy minden tojást egyesével, teljesen dolgozz bele a robotgép segítségével a tésztába, mielőtt a következő tojást adnád hozzá. Ha a tészta túl vastag, kemény, adj hozzá még tojást.
6. Ha sima, kellemesen folyós tésztád van, töltsd bele egy zacskóba és vágj egy kis lyukat a szélén, vagy használj habcsövet, habnyomó zsákot. Nyomj ki kicsi, 2–3 cm méretű golyókat egy sütőlemezzel beborított tepsire. Ne nyomd ki őket túl szorosan, mert a sütőben fel fognak emelkedni és terülnek is.
7. Állítsd a sütőt 175 ° C-ra és süsd a közepén 20-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
ANKATipp: Amikor elkészültek a kis falatok, a gyermekek és a felnőttek is összeállíthatják maguknak a fogukra való kedvencüket. Te csak készítsd elő a hozzávalókat és indulhat a kreatív Petit Choux töltögetés.