gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Rebarbara Galette- a francia pite

2024. 07. 15.

Rebarbara Galette- a francia pite

Tudtad, hogy a Galette a franciák kedvenc pitéje? Már a római korból is vannak róla emlékek. Kedves legenda fűződik történetéhez. Egyszer volt, hol nem volt, egy ünnepélyen lévő rabszolga egy szem babot lelt a süteményben, így ő lett a nap királya. Később, a 12. században ezüstöt rejtettek el benne, így választva meg a nap királynéját, vagy királyát.

Ma legyél Te a Konyha Királya, aki elkészíti ANKA Rebarbara Galette rusztikus receptjét, amely most is az Ankarsrum receptkönyből való, elkészítésében pedig segítségedre lesz ez a videó! Szilvi és Zsófi is elkészítették e különleges csemegét, ezt itt tudod megnézni!

Hozzávalók:

190 gramm liszt

1 evőkanál porcukor

csipet só

150 gramm hideg sós vaj

3 evőkanál víz

1 felvert tojás

Frangipán krém:

200 gramm mandula paszta

1 tojás

15 gramm vaj

1 evőkanál liszt

500 gramm rebarbara

½ citrom leve

2 evőkanál cukor

1 evőkanál burgonyakeményítő

50 gramm mandula pehely

3 evőkanál nádcukor

Rebarbara Galette, a francia pite, lépésről-lépésre

• Keverd össze a lisztet, a porcukrot és a sót ANKARSRUM robotgéped habverő táljában a krémkeverővel, mely az alapkészlet része, de külön is megvásárolható.

• Add hozzá a kis kockákra vágott, hideg vajat, és keverd össze a ANKARSRUM  habverőjével.

• Öntsd hozzá a vizet és addig keverd, amíg a víz egyesül a többi hozzávalóval.

• Most csomagold be a tésztát egy fóliába, és tedd be legalább egy órára a hűtőszekrénybe (egy teljes éjszakát is pihenhet a tészta).

Frangipán krém lépésről-lépésre:

• A mandulapürét reszeld bele a keverőtálba, és keverd simára ANKARSRUM robotgéped habverőjével, az 1 tojással, a vajjal, a liszttel és a nádcukorral.

• A rebarbarát szükség esetén hámozd és mosd meg, majd vágd fel a kívánt formára.

• Keverd össze a citromlével, a cukorral és a burgonyakeményítővel, majd hagyd kb. 20 percig pihenni.

A galette összeállítása:

• Szórj egy kis lisztet egy tepsire, és nyújtófa segítségével nyújtsd ki a vékony, kör alakra tésztát.

• Kend rá a frangipane-t. Kezdd a közepétől, és hagyj ki körülbelül 3 cm-t a széleken.

• Szép sorokban helyezt fel a rebarbarát a frangipan tetejére.

• Most hajtsd át a széleket, és kend le tojással, majd szórd meg a mandulapehellyel és nádcukorral. Ez a videó megmutatja, hogyan csináld!

• Tedd be a pitét 25-30 percre a 180 °C-os sütőbe és süsd meg.

ANKA tipp:

Tálaláskor kínáld vaníliafagyival! A rebarbarának nagy barátja a gyömbér, így egy finom, citrusos, gyömbéres limonádé kiváló kísérője lesz.

 


Kapcsolódó termékeink