gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sáfrányos csillagkenyér receptvideóval

2023. 12. 04.

Sáfrányos csillagkenyér receptvideóval

A sáfrányos csillagkenyér egy igazi, ünnepi csemege, amelyet a csokoládés mogyoróvaj tesz igazán különlegessé. Készítsd el és tálalj egy olyan finom ünnepi csemegét, amelynek a sikerét receptvideónk is segíti. Receptünk ezúttal is az Ankarsrum receptkönyvből való.

Hozzávalók

Sáfrányos tészta:

1 gramm sáfrány

75 gramm szobahőmérsékletű vaj

25 gramm friss élesztő / 6 gramm instant száraz élesztő

300 ml tej

90 gramm cukor

300-420 gramm búzaliszt

½ teáskanál só

Tölelék

100 gramm csokis mogyoróvaj

Szirup:

50 ml víz

50 gramm cukor

A díszítéshez:

Porcukor

Sáfrányos csillagkenyér lépésről lépésre:

Nézd meg a receptvideót, ide kattintva!

Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. 

Öntsd bele a tejet és az élesztőt a tálba, majd közepes sebességgel keverd össze. Add hozzá a vajat, a cukrot, a lisztet, a sáfrányt és a tejet. Közepes sebességgel keverd össze. Állítsd a kart körülbelül 1-2 cm-re a szélétől, és dagaszd tésztát körülbelül 5-10 percig.

Most tedd rá a tálra fedőt, és keleszd a tésztát körülbelül 45 percig.

Egy kis serpenyőben keverd össze a vizet és a cukrot, és közepes lángon főzd, amíg a cukor fel nem oldódik, majd tedd félre felhasználásig.

Vedd le a tál fedelét és a megkelt tésztát oszd fel 3 egyenlő részre.

Az első adag tésztát nyújtsd ki egy kb. 30 cm-es kör alakra. A tésztára kend rá a csokis mogyoróvaj felét. Nyújts ki egy második kört, és helyezd rá az elsőre. Most kend a tetejére a maradék csokis mogyoróvajat. Nyújtsd ki a harmadik kört is, és helyezd rá. Ha formálni kell őket, javasoljuk, hogy a tál fedelét használd egyfajta sablonként.

Rajzolj egy 10-15 cm átmérőjű kört a tészta körök közepére, majd vágj ki 16 egyforma csíkot a középső kis kör szélétől kezdve, egészen a nagy tésztakör széléig. Fogj meg két csíkot és csavard meg őket egymástól, majd nyomd össze a két végüket. Ha ez így leírva bonyolult, kattins ide a receptvideóra és máris egyszerűbb dolgod lesz.

Fedd le és hagyd kelni 45 percig.

Melegítsd fel a sütőt 200 °C hőmérsékletre.

A sütő közepén 15-20 percig süsd, amíg a szélei enyhén megpirulnak, majd azonnal kend meg a sziruppal.

Anka tipp:

A porcukorral való díszítés előtt hagyni kell teljesen kihűlni és tálald az Ankarsrum cukrász szett segítségével!