Szaftos húsgolyó recept
2024. 05. 24.
Gyakran úgy érezzük, hogy a hétvégi ebéd megtervezése bonyolult feladat, ám most egy ízletes és gyors ötletet ismerhettek meg: készítsetek szaftos húsgombócokat! Az egyszerű összetevők és a könnyen követhető utasítások segítségével pillanatok alatt finom húsgombócokat készíthetünk, amelyek garantáltan lenyűgözik az asztalnál ülőket.
Húsgombócok:
500 gramm marhahús
50 gramm finomra reszelt parmezán
50 gramm pármai sonka, apróra vágva
1 gerezd préselt fokhagyma
0,5 apróra vágott vöröshagyma
60 gramm zsemlemorzsa
Só és bors
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál szójaszósz
Vaj a sütéshez
1. Fordítsd az Ankarsrum Assistentet az oldalára, és szereld össze a húsdaráló fejrésszel és a 4,5 mm-es lyukú tárcsával.
2. Vágd a húst nagyobb darabokra, és daráld le közepes fordulatszámon.
3. Keverd össze a darálthúst, a pármai sonkát, a parmezánt, a fokhagymát, a vöröshagymát és a zsemlemorzsát.
4. Formázd a kívánt méretre a húsgombócokat, és süsd ki vajban.
5. Add hozzá a tejszínt és a kínai szójaszószt, majd fűszerezd ízlés szerint.
Egyszerű hozzávalókkal és könnyen követhető utasításokkal pillanatok alatt kész a mennyei húsgombócokkal teli tányér, amivel garantáltan mindenkit lenyűgöztek az asztalnál. Egyszerű, gyors, és finom - mi másra is vágyhatnánk egy hétvégi ebédnél?