gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Szaftos húsgolyó recept

2024. 05. 24.

Szaftos húsgolyó recept

Gyakran úgy érezzük, hogy a hétvégi ebéd megtervezése bonyolult feladat, ám most egy ízletes és gyors ötletet ismerhettek meg: készítsetek szaftos húsgombócokat! Az egyszerű összetevők és a könnyen követhető utasítások segítségével pillanatok alatt finom húsgombócokat készíthetünk, amelyek garantáltan lenyűgözik az asztalnál ülőket.

Húsgombócok:

500 gramm marhahús

50 gramm finomra reszelt parmezán

50 gramm pármai sonka, apróra vágva

1 gerezd préselt fokhagyma

0,5 apróra vágott vöröshagyma

60 gramm zsemlemorzsa

Só és bors

2 evőkanál tejszín

2 evőkanál szójaszósz

Vaj a sütéshez

 

1. Fordítsd az Ankarsrum Assistentet az oldalára, és szereld össze a húsdaráló fejrésszel és a 4,5 mm-es lyukú tárcsával.

2. Vágd a húst nagyobb darabokra, és daráld le közepes fordulatszámon.

3. Keverd össze a darálthúst, a pármai sonkát, a parmezánt, a fokhagymát, a vöröshagymát és a zsemlemorzsát.

4. Formázd a kívánt méretre a húsgombócokat, és süsd ki vajban.

5. Add hozzá a tejszínt és a kínai szójaszószt, majd fűszerezd ízlés szerint.

Egyszerű hozzávalókkal és könnyen követhető utasításokkal pillanatok alatt kész a mennyei húsgombócokkal teli tányér, amivel garantáltan mindenkit lenyűgöztek az asztalnál. Egyszerű, gyors, és finom - mi másra is vágyhatnánk egy hétvégi ebédnél?

 

Amennyiben további ínycsiklandó receptekre vágysz, kövesd Facebook oldalunkat, és szerezd be az Ankarsrum robotgépet, hogy könnyedén elkészíthesd a legfinomabb falatokat!