gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

Hamarosan itt a Húsvét, és mi sem lehetne tökéletesebb alkalom egy ínycsiklandó csokoládétorta elkészítésére, amely nemcsak az édesszájúaknak nyújt különleges élvezetet, hanem a húsvéti hangulatot is fokozza az asztalon. Engedd, hogy bemutassuk neked ezt az isteni receptet, amely garantáltan meghódítja mindenkinek a szívét és ízlelőbimbóit!

Hozzávalók a csokoládétortához:

- 75 g vaj

- 2 tk vaníliás cukor

- 100 ml víz

- 150 ml tej

- 1 tojás

- 180 g liszt

- 40 g kakaópor

- 2 tk sütőpor

- 225 g cukor

Csokoládémáz:

- 200 g étcsokoládé

- 600 g krémsajt

- 200 ml tejszín

- 120 g porcukor

- csokoládé a díszítéshez

 

Csokoládétorta elkészítése - lépésről lépésre:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.

2. Olvaszd fel a vajat serpenyőben, majd hagyd kihűlni.

3. Állítsd össze Ankarsrum robotgéped a habverő tállal és a habverő ernyőkkel.

4. Keverd össze a vajat, vaníliás cukrot, vizet, tejet és tojást a habverő tálban.

5. Keverd össze a száraz összetevőket, majd add a tésztához, és alacsony sebességgel keverd simára.

6. Béleld ki a tortformát sütőpapírral, majd töltsd bele a tészta masszát.

7. Süsd a süteményt 30-45 percig a sütő alsó részében. Hagyd kihűlni, majd vágd két részre.

8. Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd kihűlni.

9. Cseréld ki a habverő fejet a krémkeverő szárra és add a krémsajtot és tejszínt a habverő tálba, majd keverd össze.

10. Keverd hozzá az olvasztott csokoládét és porcukrot, majd alacsony sebességgel keverd krémes mázzá.

11. Kend meg a torta közepét és a tetejét a csokoládékrémmel. Díszítsd csokoládéval, majd pihentesd a hűtőben.

Anka tipp: Tálald az Ankarsrum cukrász szett segítségével!


Kapcsolódó termékeink