Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept
2024. 03. 21.
Hamarosan itt a Húsvét, és mi sem lehetne tökéletesebb alkalom egy ínycsiklandó csokoládétorta elkészítésére, amely nemcsak az édesszájúaknak nyújt különleges élvezetet, hanem a húsvéti hangulatot is fokozza az asztalon. Engedd, hogy bemutassuk neked ezt az isteni receptet, amely garantáltan meghódítja mindenkinek a szívét és ízlelőbimbóit!
Hozzávalók a csokoládétortához:
- 75 g vaj
- 2 tk vaníliás cukor
- 100 ml víz
- 150 ml tej
- 1 tojás
- 180 g liszt
- 40 g kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 225 g cukor
Csokoládémáz:
- 200 g étcsokoládé
- 600 g krémsajt
- 200 ml tejszín
- 120 g porcukor
- csokoládé a díszítéshez
Csokoládétorta elkészítése - lépésről lépésre:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra.
2. Olvaszd fel a vajat serpenyőben, majd hagyd kihűlni.
3. Állítsd össze Ankarsrum robotgéped a habverő tállal és a habverő ernyőkkel.
4. Keverd össze a vajat, vaníliás cukrot, vizet, tejet és tojást a habverő tálban.
5. Keverd össze a száraz összetevőket, majd add a tésztához, és alacsony sebességgel keverd simára.
6. Béleld ki a tortformát sütőpapírral, majd töltsd bele a tészta masszát.
7. Süsd a süteményt 30-45 percig a sütő alsó részében. Hagyd kihűlni, majd vágd két részre.
8. Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd kihűlni.
9. Cseréld ki a habverő fejet a krémkeverő szárra és add a krémsajtot és tejszínt a habverő tálba, majd keverd össze.
10. Keverd hozzá az olvasztott csokoládét és porcukrot, majd alacsony sebességgel keverd krémes mázzá.
11. Kend meg a torta közepét és a tetejét a csokoládékrémmel. Díszítsd csokoládéval, majd pihentesd a hűtőben.