gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Valentin napi ízparádé

2020. 02. 05.

Valentin napi ízparádé

 

 

Hamarosan itt a Valentin nap, lepd meg kedvesed egy finom vacsorával!

 

 

Ne aggódj, nem kell emiatt a konyhában állnod órákat, ha kicsit előkészülsz rá Ankarsrum segítségével, garantáltan lesz időd elkészülni is.

 

Vágyfokozó tagliatelle, királyrákkal

A tenger gyümölcsei igazi afrodiziákumok, tejszínes szósszal, koktélparadicsommal, némi mediterrán fűszerezéssel fejedelmi étkek a szerelmesek ünnepén is.

Az ünnepi vacsit megelőző napokban készíts ANKARSRUM robotgéped segítségével házi tagliatelle tésztát a szélesmetélt fejrész használatával. Ehhez mindössze 350 gramm átszitált lisztre, mely lehet tönköly-, durum-,vagy teljes kiőrlésű is, 3 közepes méretű tojásra, némi sóra és annyi kézmeleg vízre lesz szükséged, hogy a tészta összeálljon. Ennyi kell csak egy jó, otthoni házi tészta elkészítéséhez.

Tudj meg többet a házi tészta elkészítéséről IDE kattintva, vagy nézd meg Titanilla videóját.

Az ünnepi vacsora estéjén csak főzd ki a tésztát sós-olajos vízben, csepegtesd le és tedd félre, majd állj neki a szósz elkészítésének!

Egy mélyebb serpenyőben, vagy wokban hevíts fel 1 deci olajat és szórj rá 60 dkg konykakész királyrákot. Ha nem kapsz ezt a fajtát, akkor a scampi, de a garnéla is tökéletes, lényeg, hogy pucolt formában dolgozz vele. Amíg pirul, apríts fel 4 gerezd fokhagymát és 2 közepes sárgarépát (elhagyható), valamint egy csokor apróra vágott petrezselymet (nélkülözhetetlen), majd az egészet dobd rá a rákokra. Ezt követően sózd, borsozd, majd facsarj rá egy egész citrom levét, ügyelve arra, hogy a magok ne szóródjanak bele a mártásba. Tedd takaréklángra, vagy közepes fokozatra és fedő alatt párold 5 percig, vagy amíg a rákok megpuhulnak, ezalatt az ízek is összeérnek majd. Ha ez megvan, locsolj rá 2 decinyi főzőtejszínt, hagyd egyszer felforrni, fedd le, húzd le a tűzről és készen is vagy.

Keverd össze a szószt a tésztával, tálaláshoz díszítsd koktélparadicsommal, rukkolával és száraz, hideg fehérborral kísérd ezt a fogást.

Kellemes ünneplést kíván az ANKARSUM csapata!