gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Vegán lasagna ANKARSRUM tésztanyújtó fejrésszel

2022. 02. 23.

Vegán lasagna ANKARSRUM tésztanyújtó fejrésszel

Eheti cikkünkben a vegánoknak kedvezünk, hisz számukra hoztunk egy finom receptet. A lasagne tésztája házilag készül, az ANKASRUM robotgép tésztanyújtó fejrészével. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyből való.

Hozzávalók a lasagna lapokhoz:

• 390 gramm durumliszt

• kb. 200 ml víz

• 45 gramm olívaolaj

Lasagna lapok lépésről lépésre:

1.  Szereld össze Ankarsrum robotgéped 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. 

2. Tedd bele a lisztet a tálba, és indítsd el ANKARSRUM robotgépedet alacsony sebességgel.

3. Lassan önts vizet a tálba.

4. Add hozzá az olajat, és szükség szerint húzd a kart az edény közepe felé, hogy segítsd az összetevők egyenletes elosztását. Amikor a tészta összeállt, rögzítsd a kart 1 ujjnyira a táltól, állítsd be az időzítőt 5 percre és hagyd, hogy ANKA bedagassza a tésztát.

5. Tedd a tésztát lisztezett sütőfelületre és kézzel gyorsan gyúrd át.

6. Fedd le és 30 percig pihentesd a hűtőben.

7. Most állítsd össze az ANKARSRUM Assistent tésztanyújtó fejrészét.

8. A tésztát oszd fel 6-8 részre.

9. Az első tésztát hengergesd át a hengeren. Két görgetés között mindig szórd meg liszttel a tésztát.

10. Állítsd a kapcsolót 2- es, majd 3- as végül 4- es állásba és addig tekerd, amíg el nem éred a kívánt vastagságot.

11. Helyezd a lasagne lapot egy jól belisztezett felületre és ismételd a fenti léépseket addig, amíg az összes tészta lasagne vastagságot nyer.

12. Ebből a mennyiségű tésztából 2 lasagne-hez elegendő lasagnelap készíthető, de fontos, hogy más típusú lasagne-t is készíthetsz ezzel a tésztával, ugyanis a maradék tészta a hűtőben, fóliával jól letakarva 2 napig eláll.

Marinara szósz:

• 150-200 gramm füstölt tofu (vagy más pácolt tofu)

• 15 gramm olívaolaj

• 1 hagyma

• 2-3 gerezd fokhagyma

• 800 gramm zúzott paradicsom (lehet konzerv is)

• 15 gramm paradicsompüré

• 10 gramm balzsamecet

• 10-15 gramm ételízesítő

• 10 gramm foghagyma granulátum

• 10 gramm szárított bazsalikom

• 10 gramm szárított oregánó

• 5 gramm cukor

• szükség szerint só (az ételízesítő por sótartalmától függ a mennyisége)

Vegán "sajt" szósz

• 400 ml zab alapú főzőtejszín vagy más tejmentes főzőtejszín

• 150 gramm vegán reszelt sajt

• 1-2 tk ételízesítő

• 2 tk kukoricakeményítő

Tálaláshoz: friss bazsalikom

Szósz és sajtszósz lépésről-lépésre:

• Melegítsd elő a sütőt 200 C-ra.

• A tofut morzsold apró darabokra.

• A hagymát és a fokhagymát kockázd fel.

• Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a morzsolt tofut és addig főzd, amíg a tofu el nem kezd barnulni.

• Ekkor add hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét, a balzsamecetet és a többi fűszert, majd fedő alatt lassú tűzön párold legalább 15 percig.

• A vegán sajtszósz hozzávalóit egy serpenyőben addig főzd, amíg sűrű, krémes mártást kapsz.

A lasagne összeállítása lépésről lépésre:

• Képezz egy réteg Marinara réteget, majd helyezd rá a lasagne lapokat, majd a vegán sajtszószt. Ezeket addig rétegezd amíg még tartanak a hozzávalók. A sajtszósz az utolsó réteg.

• Süsd meg a sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg a sajtos réteg aranybarna nem lesz.

ANKA tipp: Tálald friss bazsalikomlevelekkel ékesítve!


Kapcsolódó termékeink